Ytskikt och invändiga materialval är vanligtvis en fråga om personlig smak. Visst kostar det att bygga om ett kök eller badrum men det är inte alltid en helrenovering som behövs för att förändra intrycket. Likaså är ommålning/tapetsering och omläggning av golv en i det närmaste försumbar kostnad i sammanhanget. Om golvet har fel färgton- byt ut det!

Ett läge däremot kan du inte ändra, möjligen påverka. Var vill du bo? Vilken miljö trivs du i ? Är det närhet till skolor eller skog som är viktigast för dig? Är det värt att ha längre körsträcka för en lägre boendekostnad?

När det gäller fastighetens byggnader: Grundkonstruktioner är dyrare och mer omfattande att förändra. Vilken typ av byggnad tilltalas du av? Har befintlig byggnad/byggnader en sund grundkonstruktion?

Motsvarar husets inredning din smak? Grattis!

Om inte – vad krävs för att du ska trivas? Om det är inredningen som behöver ett lyft men allt annat stämmer in på det du söker- Grattis!